Pronken

Het volgende aspect wat meerdere van onze leidsters is opgevallen is het pronken. Hiermee bedoelen wij dat de ouders steeds meer gaan pronken met bijvoorbeeld de auto die ze hebben, de kinderkleding die ze kopen of de telefoon waar ze mee rondlopen.

Financial Lease

Laten we als voorbeeld de auto gebruiken. Natuurlijk is het tegenwoordig door middel van Ros Financial lease erg makkelijk geworden om een mooie en nieuwe auto te bezitten. Naar onze mening hoef je hier alleen niet mee te gaan pronken. Kinderen kopiƫren de ouders, ze doen het gedrag van ouders na. Als ouders gaan pronken met spullen dan zullen de kinderen dit snel ook overnemen. Wat je dan gaat zien is dat kinderen altijd demooiste en nieuwe spullen zullen willen hebben en elkaar hiermee jaloers gaan maken. Naar onze mening is dit niet nodig en ook zeker niet goed voor de ontwikkeling van een kind. Ook het gebruik van Financial lease leert kinderen niet de juiste dingen. Wij vinden dat als je iets koopt op afbetaling dat dit niet het goede voorbeeld geeft. Hiermee leer je kinderen dat ze niet hoeven te sparen voor spullen die ze graag willen hebben maar het gewoon kunnen kopen en later kunnen terugbetalen.

Voor de duidelijkheid: wij bedoelen hiermee niet te zeggen dat iedereen met een mooie auto gebruik heeft gemaakt van Financial lease of dat wij het gebruik van Financial lease afkeuren. Dit is gewoon om aan te geven dat pronken naar onze mening niet nodig is en het concept van kopen op afbetaling je kinderen een verkeerde indruk kan geven van de wereld. Natuurlijk hoeven kinderen er niet van op de hoogte te zijn als je gebruik maakt van Financial lease, zoals hiervoor ook al werd aangegeven: dit is gewoon een voorbeeld.